Gasztronómia

Receptek,tippek,trükkök a konyhában

babgulyás

Babgulyás füstölt csülökkel

 

Hozzávalók:


1db füstölt csülök (kb. 80-100 dkg),
50 dkg tarka bab,
3 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyemgyökér,
1 zeller,
1 csomó zöldség zöldje,
25 dkg burgony

A rántáshoz:

1 fej közepes hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál pirospaprika,
3 evőkanál liszt,
Só,
bors,
majoránna,
kakukkfű,
szurokfű,
bazsalikom,
borsikafű.

A csipetkéhez:

1 tojás,
csipet só,
olaj, és annyi liszt,
amennyit a tojás felvesz,
ha kemény tésztát gyúrunk.

 

Elkészítés:



A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel
mindkettőt odatesszük főni. Amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a
karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát, a füstölt
csülköt kivesszük és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe
és tovább főzzük. Amikor majdnem megpuhult a bab meg a zöldségfélék és
a csülök, ekkor kezdem fűszerezni. Először megsózom, teszek bele egy
csipet kakukkfüvet, egy csipet szurokfüvet, bazsalikomot, majoránnát,
borsika füvet, borsot és zöldséglevelet. Ezután csinálok egy magyaros
rántást (hagyma, fokhagyma, pirospaprika) és berántom. Csipetke
tésztával gazdagíthatjuk és készre főzzük.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 27
Tegnapi: 2
Heti: 32
Havi: 30
Össz.: 38 442

Látogatottság növelés
Oldal: Babgulyás füstölt csülökkel
Gasztronómia - © 2008 - 2024 - gastronomiakk.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »