Pudingos gyümölcsleves
Hozzávalók:
1 db ananászkonzerv (darabolt )
1db barackbefőtt
1 db meggybefőtt
1 cs vanillia pudingpor
citromlé
fahéj
szegfűszeg
vanilliáscukor
szerecsendió
kb. 1/2 l tej
Elkészítés:
Az összes gyümölcsöt levével együtt beleöntjük egy lábosba.
(A barackot kisebb kockára vágjuk ).
Teszünk hozzá szegfűszeget, fahéjat / ez lehet egész,
illetve őrölt is ízlés szerint /,
kevés citromlevet és forrástól számított kb. 5 percig főzzük.
Addig a pudingport kikeverjük egy kis tejjel illetve a vanilliás
cukorral és a levesbe öntjük. Tejjel hígítjuk és a legvégén
beleteszünk egy csippetnyi őrőlt szerecsendiót. Hűtve tejszínhabbal,
illetve vanilliafagyival az igazi.