Hortobágyi húsos palacsinta
Hozzávalók:
8 db sós palacsinta,
300 g szárnyashús,
40 g vöröshagyma,
0,5 dl olaj,
2 dl tejföl,
0,5 dl habtejszín,
20 g liszt,
só,
fűszerpaprika,
őrölt bors
Elkészítés:
A vöröshagymát finomra, a húst apró kockákra vágjuk.
A felhevített olajban a hagymát megfonnyasztjuk, a tűzről levéve belekeverjük a
fűszerpaprikát, és hozzáadjuk a húst. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy a húst ellepje,
sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult,
tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd
utánaízesítjük és átforraljuk. A húst kiszedjük, és finomra összevágjuk,
kevés őrölt borssal ízesítjük. Az átszűrt mártásból annyit tesszünk bele,
hogy kenhető legyen. Ezt a húsmasszát egyenletesen elosztjuk a
palacsintákba, széleit felhajtjuk, összegöngyöljük. Tűzálló edénybe rakjuk,
sütőben átforrósítjuk, és tálaláskor a forró paprikás mártással bevonjuk.