Padlizsános csirke
Hozzávalók:
30 dkg padlizsán,
60 dkg csirke,
15 dkg paradicsom,
40 dkg burgonya,
10 dkg. cukkíni,
5 dkg vöröshagyma,
5 dkg zöldpaprika,
3 dkg margarin,
só,
bors,
pirospaprika.
Elkészítés:
A csirkét bedörzsöljük sóval, borssal. A padlizsánt fél centi vastag darabokra vágjuk, besózzuk, és pihentetjük. A paradicsom héját lehúzzuk, és cikkekre vágjuk. A hagymát, burgonyát vékony szeletekre aprítjuk, a paprikát, cukkinit csíkokra. A beáztatott cseréptálat 1 dkg margarinnal kikenjük. A padlizsán szeleteket jól kinyomkodjuk, és összekeverjük a többi zöldségfélével. Beletesszük a tálba, sóval, borssal, ízesítjük, majd ráhelyezzük a fűszerezett csirkét.
A maradék margarint rámorzsoljuk, és készre sütjük. Pirospaprikával az egészet meghintjük.