Gombaleves magyarosan
Hozzávalók:
25dkg csiperkegomba
1 kicsi vöröshagyma
4dkg zsir
só
2ek liszt
pirospaprika
fél csokor petrezselyem
1dl tejföl
1 tojásból csipetke
Elkészítés:
A gombát tisztitsd meg, szeleteld fel.
A zsiradékon fonnyaszd meg a nagyon apróra vágott hagymát,
add hozzá a gombát, csipetnyi sót, és időnként meg-megkeverve saját
levében párold addig, mig zsirjára sül. Szórd meg liszttel,
piritsd világosra. A tűzről lehúzva hintsd meg pirospaprikával,
és öntsd fel 1l vizzel. Addig főzd, mig a gomba megpuhul.
Szaggass bele egy tojásból csipetkét, s ha elkészült, a tejfölt,
és az apróra vágott petrezselymet is add hozzá. Azon melegében kináld.