Tejszínes csirkemáj
Hozzávalók:
-Fél kg csirkemáj+sziv
-3fej vöröshagyma
-3reszelt fokhagyma
-csipet majoranna
-1evökanál mustár
-Babérlevél
-bors
Habaráshoz:
-2dl főzőtejszin
-1evőkanál liszt
-1mokkáskanál pirospaprika
-1kiskanál ételizesitő
Elkészítés:
Csirkemájat apro kockákra vágom és a szivet is.Vöröshagymát karikára vágom,és 3 evökanál olajjal megdinsztelem.Tűzről lehuzott edénybe helyezem a csirkemájat...és visza a tűzre párolni,mikor már nem véres rakok rá egy csipet majorannát,mustárt,babérlevelet izlés szerint,reszelt fokhagymát,és borsot...összekeverem,és lassú tűzön fözöm.Kis tálba elkészitem a habarást.2dl tejszin,1evökanál liszt,mokkáskanál pirospaprika,1kiskanál ételizesitö és jol összekeverem,mikor ez kész ráöntöm a májra,és elsö rottyanásig fözöm,csötésztával tálalom!